*** Водещите вечерни новини на 10 юни ***   Ако някой дръзне

...
*** Водещите вечерни новини на 10 юни ***
 
Ако някой дръзне
Коментари Харесай

Водещите новини! И Китай вече плаши с война. Министър Йорданова се срещна с Лаура Кьовеши

*** Водещите вечерни вести на 10 юни ***

 

„ Ако някой дръзне да отдели Тайван от Китай, китайската войска няма да се поколебае и за момент да стартира война, без значение от цената за това “, сподели представителят У Цян във връзка думите на китайския министър на защитата Вей Фънхъ на срещата му с американския боен министър Лойд Остин.

***

***

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова разиска с европейския прокурор Лаура Кьовеши измененията в Закона за правосъдната власт по отношение на възстановяване на изискванията за работа на Европейските делегирани прокурори в България и обезпечаване на финансова автономия на Службата.

Обсъдени бяха и въпроси по отношение на ефикасното използване на Регламента за европейската прокуратура и възможни бъдещи промени в Европейската правна рамка. Лаура Кьовеши изрази удовлетворение от подхванатите от българската страна стъпки и очакване те скоро да намерят решение с приемане на законодателството от Народното събрание.

***

„ Ето това е същинската вест: единствено за месец България се е откъснала от енергийната взаимозависимост от съветския газ “.

„ Само за месец се направи същинска диверсификация на газовите доставки. Само за месец се откриха нужните количества газ. Само за месец се успокоиха цените. Само за месец цените дори падат под тези на Газпром. Само за месец можем умерено да надигнем тил и да не се превиваме пред източния деспот “.

***

„ Трифонов наподобява работи подмолно за продължение на клептократския жанр на ръководство ", написа „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг “ (ФАЦ). А съгласно ТАЦ още по-лошото е, че сегашните разтърсвания може да върнат Борисов на власт.

Като една от аргументите за отдръпването на популистката партия " ИТН " (ИТН) от ръководството на страната се показва събитието, че министър председателят Петков се пробва да бъде решен историческият спор със съседите от Северна Македония и да бъде вдигнато ветото на София против Скопие. Този мотив обаче е фиктивен и комичен, показва авторката на обявата Барбара Йортел.

За България това значи, че влиза във фаза на политическа неустойчивост. А още по-лошото е, че едни нови избори може да върнат на власт дългогодишния министър председател Бойко Борисов, чиито корупционни практики изкараха десетки хиляди на улицата през 2020 година. При нови избори резултата си може да подобрят и националистите. А това вещае мрачни времена - освен за Северна Македония, написа още Барбара Йортел в коментара си за ТАЦ.

***

„ Надявам се да има държавно управление на болшинството със 121 народни представители. Трябват ни 12 депутати и моят апел е към тези народни представители, които са подготвени да поведат борба с корупцията и с рецесиите “.

„ В Има Такъв Народ има доста хора, които чакаха смяна, само че видяха, че тя не може да се случи. Все отново има депутати (в Има Такъв Народ, бел. ред.), които биха подкрепили нашите политики “, акцентира Ананиев.

***

Петков съобщи намерено желанието си и през идващите дни да продължи да води очевидно и честно диалози с депутати, запознавайки ги в елементи с тежката обстановка в страната, оповестяват от пресслужбата на кабинета.

Министър-председателят Кирил Петков, обаче, се концентрира върху разговора в полза на българските жители.

В своето послание министър председателят дава извънредно съществени причини в поддръжка на актуализацията на бюджета, в който са заложени редица обществени заплащания, както и данъчни облекчени за фамилиите с деца. Министър-председателят изрази опасенията си, че в случай че не бъде осъществена актуализацията, пенсионери ще останат под прага на бедността поради инфлацията, а за бизнеса няма да има помощи за ток.

***

Поне 10 % от международния наркотрафик, в това число на всички колумбийски картели, „ ръководи “ лидерът на незаконната група, четирима членове на която бяха арестувани при интервенция в Солун, където полицията откри към 300 кг кокаин, заяви гръцката телевизия Скай.

Акцията е била извършена в съдействие с американската Агенция за битка с опиатите (DEA) и благодарение на клона на италианската Финансова армия в Реджо ди Калабрия.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР